Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Audi åtgärdar styrproblem med ny mjukvara

Efter Teknikens Världs avslöjande åtgärdas nu Audis styrning. Problemen med den elektromekaniska styrningen ska lösas med en mjukvaruuppdatering med början i juli. Samtliga Audi-bilar med den berörda styrningen får den nya mjukvaran vid nästa servicetillfälle.

Teknikens Värld har tidigare berättat (vilket du kan läsa här samt här) om Audi-förare som upplevt att deras bilar är vingliga vid färd rakt fram, och att servons ingrepp känns hackigt och ibland rent av farligt. 

Arne Hörvallius, produkttekniker, förklarar nu vad felet beror på.

– Problemet uppstår på grund av elektromagnetiska störningar i de magnetiska fälten som används för funktionen i styrservon. Det ska nu kunna lösas genom att ändra i programvaran.

Teknikens Världs avslöjande av problemet ledde till att ett stort antal Audi-kunder hörde av sig till tidningen, och missnöjet var stort när Audi Sverige hänvisade till de upplevda problemen med styrningen som ett ”komfortproblem”. 

Nu kommer samtliga drabbade Audi-bilar med den berörda elektromekaniska styrningen, även på andra marknader i världen, att få en förbättrad programvara för styrservon. Audi kommer dock inte att genomföra en så kallad återkallelse.

Hur kommer ni att lösa detta rent praktiskt för de drabbade?

– De Audi-förare som redan är i kontakt med våra verkstäder gällande det här problemet kommer att få mjukvaran installerad så snart som möjligt med början i juli. Samtliga bilar som eventuellt kan drabbas av störningarna i styrservon, oavsett om föraren upplevt problem eller ej, kommer att få mjukvaruuppdateringen gjord vid nästa servicetillfälle, säger Arne Hörvallius. 

Tidigare i år uppmärksammade Teknikens Värld under test att fyrhjulsdriften på nya Honda CR-V inte var bra. Honda åtgärdade det direkt. Och nu löser Audi styrproblemen. 

– Det är bra när biltillverkarna tar sitt ansvar, nu gör Audi det, och det är bra framförallt för deras kunder, säger Teknikens Världs chefredaktör Daniel Frodin.