Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bästa begagnade bilen – tre tips från Marcus Engström

Dyrt, dyrare, dyrast! Precis allt har blivit dyrt det senaste året, och då är det kanske läge att kolla på begagnathyllan. I den här artikelserien presenterar vi därför våra personliga tankar om begagnatköp. Näst på tur är Marcus Engström som tipsar om tre favoriter.

Alla ni som läser den här tidningen regelbundet vet förstås att jag tycker att Toyota Land Cruiser (nästan oavsett sifferbeteckning och variant) är världens bästa bil. Men nu har ju inte alla tre barn och en hund och jagar och har stuga i Lappland, så behovet kanske så att säga inte riktigt finns där som motivation till att köpa ett högt prissatt terrängbil. 

Nu när jag sagt det så vinklar vi ner blicken till andra japanska bilar. För så här tycker jag: Ska man köpa begagnad bil så ska den vara ihopskruvad av japaner. Utan att kränka nån åt nåt håll så tror jag faktiskt att mycket av hållbarheten hos japanska bilmärken kommer sig av att man i deras kultur faktiskt skäms om man inte har gjort bra ifrån sig på jobbet. Om man vill hitta guldkornen i dessa snåltider så ska man dock titta bort från Toyota, för de är på grund av sitt goda rykte ganska dyra även som begagnade.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.