Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bästa begagnade bilen – tre tips från Mattias Rabe

Premium När kostnaderna i livet ökar så behöver vi spara in på andra utgifter. Att köpa en begagnad bil i stället för en ny kan vara en sådan och därför presenterar vi här våra personliga tankar om nästa begagnatköp. Denna gång är det Mattias Rabe som delar med sig av sina tankar!

Visst är nybilskänslan oslagbar, att få nya bilen – som ingen annan har besudlat – levererad och få avverka de första milen bakom ratten. Men nybilsköpet är i princip aldrig det smarta valet rent ekonomiskt. Det kostar mer än det smakar. De riktiga fynden går i stället att göra bland de begagnade bilarna – samtidigt som du gör miljön en tjänst också. En begagnad bil är redan tillverkad och tär inte på jordens resurser på samma sätt som när du väljer att köpa en ny bil som måste tillverkas.

Begagnatmarknaden har skenat de senaste åren. Bilar som redan har haft sina ägare har gått upp i pris. Det är dock inte alls omöjligt att göra smarta och ekonomiska val eftersom antalet begagnade bilar är så stort och det går att göra bra fynd oavsett om det är hos bilhandlare eller på privatmarknaden man letar.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.