Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bästa begagnade bilen – tre tips från Per-Erik Sundström

Premium När kostnaderna i livet ökar så behöver vi spara in på andra utgifter. Att köpa en begagnad bil i stället för en ny kan vara en sådan och därför presenterar vi här våra personliga tankar om nästa begagnatköp. Den här gången är det Per-Erik Sundström som delar med sig av sina tankar!

Att leva som man lär är inte människans starka sida. ”Gör som jag säger, inte som jag gör” är ett klassiskt uttryck som många föräldrar önskat att de kunnat säga till sina barn i alla tider. Vi människor är mästare på dubbelmoral. Vi säger en sak och gör något helt annat.

De här moraliserande orden har en poäng, och den är att begagnatköp är precis lika irrationella och slumpartade som allt annat i livet. Mitt eget senaste bilköp är ett bra exempel på det. Jag har jobbat länge på Teknikens Värld, jag vet på ett ungefär vad som är ett bra köp och inte, vad som går sönder ofta och inte och vad som sjunker i värde mycket och inte. Ändå lyckas jag inte ta den kunskapen och applicera på mina egna bilköp. Varför är det så?