Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bästa begagnade bilen – tre tips från Robin Törnros

När kostnaderna i livet ökar så behöver vi spara in på andra utgifter. Att köpa en begagnad bil i stället för en ny kan vara en sådan och därför presenterar vi här våra personliga tankar om nästa begagnatköp. Den här gången är det Robin Törnros som delar med sig av sina tankar!

Vi här på redaktionen är oerhört dåliga på att följa våra egna råd gällande bilar. Kanske för att en bra begagnad bil sällan är synonymt med en rolig begagnad bil. När familjen växte blev det dags att komplettera sportbilen med något mer praktiskt. Det självklara valet för mig blev en Volvo V70 XC, alltså den första generationen Cross Country-Volvo som startade en trend i bilvärlden. Den kostade 15 000 kronor och ungefär lika mycket till att få någorlunda ordning på.

Det är dock ingen bil jag skulle rekommendera någon att köpa då den varken är bränslesnål eller särskilt pålitlig nu när de är omkring 25 år gamla. Dessutom är den dyr att laga. Men den är även en modern klassiker som man ser allt mer sällan så jag ser det lite som att rädda en utdöende art.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.