Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Teknikens Värld / Volvo Cars

Bästa begagnade bilen – tre tips från Sanne Väli-Tainio

När kostnaderna i livet ökar så behöver vi spara in på andra utgifter. Att köpa en begagnad bil i stället för en ny kan vara en sådan och därför presenterar vi här våra personliga tankar om nästa begagnatköp. Den här gången är det Sanne Väli-Tainio som delar med sig av sina tankar!

Fram till ganska nyligen var min enda möjlighet att ha en egen bil att privatleasa den. Helt enkelt för att jag saknade den summa pengar som krävs för att antingen köpa ett gammal härke eller att ta ett billån. I höstas förändrades det och jag valde att göra mig av med min privatleasingbil och köpte mig min första egna begagnade bil.

Under hösten ägnade jag med andra ord många timmar åt research och konstaterade snabbt att det är omöjligt att få exakt det man vill ha. Det behöver man alltså ha med sig vid köp av begagnad bil. Det går inte att få en billig bil som ser ut precis så som man drömt, eller har all den utrustning man vill ha. I alla fall inte om den samtidigt ska vara snål, bra för miljön (så bra som en äldre bil kan vara) och billig i försäkring och skatt. Man kommer behöva lämna in den på verkstad ibland också. Jag har gjort det två gånger hittills.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.