Foto: Preem

Bensinen snart under 13 kronor per liter

Bensinen och dieseln fortsätter att bli allt billigare på grund av pandemin som sprider sig över världen, vilket så klart påverkar oljemarknaden.

I förra veckan sänktes priset på bensin flertalet gånger, och i måndags sänktes det med ytterligare 20 öre per liter. I dag, tisdag, sänkte de ledande drivmedelsbolagen literpriset med ytterligare 30 öre. Det betyder att en liter 95-oktanig bensin i dag kostar 13,13 kronor på en bemannad station och 12,98 kronor på en obemannad (lokala avvikelser förekommer, så klart).

13 kronor och 13 öre per liter är ett lägre pris än på bra länge. Sist vi var nere i dessa nivåer var i augusti 2016 då bensinen som lägst kostade 13,04 kronor per liter.

Räkna med att bensinpriset kommer att sjunka ytterligare i och med coronavirusets utbredning över världen och världsmarknader som med anledning av pandemin har satts i rejäl gungning.

LÄS OCKSÅ: Nu stannar bilindustrin på grund av coronaviruset

Råoljepriserna har fortsatt att rasa. Nordsjöoljan (Brentoljan) är nu nere i drygt 31 dollar per fat, nästan åtta dollar lägre än för en vecka sedan och fem dollar lägre än innan helgen.

WTI-oljan (USA) är nere under 29 dollar per fat, även det ett rejält tapp jämfört med en vecka sedan.

Dieselpriset ligger just nu på 14,33 kronor per liter vid bemannade stationer och 14,18 kronor vid obemannade. Även här har vi sett flera sänkningar senaste veckan, dock inte lika många som för bensinpriset. Senast i dag sänktes priset med 30 öre per liter.

Senast dieselpriset låg på den här nivån var i februari 2018 då vi som minst betalade 14,06 kronor per liter.