Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Första provkörningen av Volkswagen ID.7
2 AV 2
Foto: Teknikens Värld / Expressen Lifestyle / Shutterstock

Då betalar Transportstyrelsen ut bonuspengarna

En blankett har saknats sedan de sista så kallade bonusbilarna registrerades i fjol, men nu är den på gång. Om några veckor har Transportstyrelsen för avsikt att skicka ut de första. Därefter tar det ytterligare tid innan bilköparen får sina pengar.

Vi har tidigare skrivit om att Transportstyrelsen kommer att bli försenade med bonusutbetalningar för miljöbonusbilar som är beställda senast och registrerade efter 8 november. Nu är det officiellt – på Transportstyrelsens hemsida skriver myndigheten att de tidigast vecka 24 kommer att börja skicka ut ansökningsblanketter, det vill säga de blanketter som har saknats i över ett halvår.
Ansökningshandlingarna kommer att skickas ut etappvis, i turordning. Efter det att bilägaren har fyllt i ansökan och skickat in den till Transportstyrelsen bedömer myndigheten att det kommer att ta omkring två veckor innan bonusen betalas ut.
De första utbetalningarna kommer, om allt klaffar, att ske i skiftet mellan juni och juli, en och halv månad senare än planerat (bonusen betalades tidigare ut 6,5 månader efter registreringsdatumet).