Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Din bil buskörs när den är på verkstad

Har du undrat vad din bil får vara med om när den är på verkstad? Förhoppningsvis står den i tryggt förvar och inspekteras av kunnig personal. Men den kan också hamna i händerna på tekniker som nyttjar den för nöjes skull.

Nedanstående filmklipp som ligger ute på YouTube utspelar sig, har det visat sig, i Ottawa i Kanada.

 Den åtta minuter långa filmen visar när två tekniker på en Mercedes-firma tar en kunds bil ut för en nöjestur. Och eftersom bilen ifråga är en 517 hästkrafter stark Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series blir nöjesturen mer av karaktären buskörning.

 Att verkstadspersonal tar en kunds bil ut för en tur för att felsöka är helt okej, men i filmklippet har det kommit fram att turen här endast är för eget nöjes skull. De två anställda på firman som sitter i kundens bil var dumma nog att filma det hela och lägga upp på YouTube.

 När filmen började florera på diverse sajter för Mercedes-entusiaster där folk blev ursinniga över verkstadspersonalens agerande togs filmklippet genast bort från YouTube. De båda i bilen hade då insett att det kanske inte var världens bästa idé som de genomfört.

 Men filmklippet hade laddats ned av en Mercedes-entusiast som lade upp det igen på YouTube och som killarna i bilen således inte kan ta bort.

 Mercedes-entusiaster på nätet har kommit fram till att buskörningen är gjord i Ottawa av två anställda på Star Motors. Mercedes huvudkontor i Kanada har fått en kopia av filmen för att kunna vidta åtgärder mot att liknande incidenter inträffar fler gånger, och för att få de båda anställda avskedade. Bilen ifråga är en av 30 sålda exemplar av C 63 AMG Coupé Black Series i Kanada, en bil som Teknikens Världs Daniel Frodin körde på Laguna Seca i slutet av förra året och imponerades stort av.

https://youtu.be/t0oOXMt0eGA?width=575&height=353