Karl Magnusson måste förstöra sin C-Type-replika samt betala ersättning på 5 miljoner kronor till Jaguar.

Dömd att betala fem miljoner till Jaguar för replika

Karl och Anne-Christine Magnusson måste förstöra sin Jaguar-replika och betala fem miljoner i ersättning till Jaguar Land Rover efter en dom i Stockholms tingsrätt. ”Vi känner oss vilseledda. De hade alla möjligheter att säga till om de ogillat vårt C-Type-projekt”, säger Karl Magnusson.

En dom i Stockholms tingsrätt ger Jaguar Land Rover rätt – det svenska paret Karl och Ann-Christine Magnusson måste förstöra sin Jaguar-replika och ska ersätta Jaguar Land Rover med fem miljoner kronor.
Ford GT40, Shelby Cobra och Porsche 356 Speedster är alla tre ikoniska bilmodeller som i dag är mycket värdefulla. Detta har lett till att entusiaster, som inte har råd att köpa den äkta varan, sedan länge har tillverkat replikor av sina drömbilar. Ytterligare en populär modell att bygga replika av är Jaguar C-Type, den modell som tillverkaren tog hem sin första seger på Le Mans med 1951. Sedan femtio år tillbaka har det tillverkats C-Type-replikor världen över och ett flertal företag ägnar sig åt att tillverka färdiga kit som de säljer.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill