Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Elbilar kan bli dyrare att försäkra än bensinbilar

Att försäkra en elbil kostar än så länge lika mycket som en traditionell bil. Men det finns faktorer som skiljer sig och som i framtiden kan påverka försäkringspremierna.

Elbilarna tar allt större plats i återförsäljarnas hallar och på svenska vägar. Länge har elektrifieringen tampats med räckviddsskeptiker, men nu byggs ladd­infrastrukturen ut om än i långsam takt. Och verkstädernas personal utbildas för fullt så att omställningen över huvud taget ska vara möjlig. Det diskuteras förmånsskatt och miljöbonus om vartannat i takt med att regeringen gör ändringar i regelverken. En annan fråga många ställer sig är hur länge ett elbilsbatteri egentligen håller? Men få pratar om en annan viktig del av bilägandet: försäkring.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.