Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Per-Erik Sundström / Expressen Lifestyle

Elbilen kan bli svår att räkna hem

Premium Kostnaden för att äga och köra en klimatbonusbil börjar bli jämförbar med kostnaden för att äga och köra en bensin- eller dieselbil. Det menar regeringen som nu har slopat klimatbonusen för elektrifierade bilar. Vid en snabbkoll stämmer argumentet, men gräver vi djupare och tittar längre fram i tiden är det inte helt säkert.

Den 8 november 2022 var sista dagen för att köpa en elbil eller laddhybrid med klimatbonus. Med det avslutades en tradition av att premiera bilar med ­mindre klimatavtryck. Bonus/malus-skattesystemet ­ligger förvisso kvar men är att betrakta som ett straff för bilar med höga koldioxidutsläpp. Den 1 januari 2023 skärps bonussystemet för skatten för att bara omfatta bilar som släpper ut maximalt 30 gram koldioxid per kilometer, i dag är gränsen 50 gram.
Gasdrivna bilar behåller sin bonus på 10 000 kronor men biltypen lever en undanskymd tillvaro i Sverige. När detta skrivs har 1 777 gasbilar nyregistrerats i landet under 2022, att jämföra med 76 830 elbilar och 58 341 laddhybrider.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.