Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Guide: Köpa bil på auktion

På auktioner bestämmer köparna priset. Konceptet lockar många i bilbranschen och en rad auktionssajter har dykt upp de senaste åren. Vilka är bäst, var kan jag fynda?

Bilauktioner ligger i tiden. Nutidsmänniskan köper inte bara skor och middagsmaten framför datorn, i dag köper man också bilen via bildskärmen.
Det går snabbt, bilen är förhoppningsvis tydligt beskriven och du kan genomföra bilköpet utan att släppa greppet om telefonen och utan att soffan släpper greppet om dig.
Kvdbil var först i Sverige med att bli stora på online-auktioner och företaget klubbar nu årligen 26 000 bilar. De är inte ensamma på marknaden. Det finns sex konkurrenter som, helt eller delvis, vänder sig till privatköpare i Sverige.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.