Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Guide: Sju cabrioleter till sjukt låga priser

Premium Solsken till lågpris – här är de bortglömda och billiga öppna bilarna som du kan ratta i sommar. Vi listar sju modeller som du kan hitta från 30 000 kronor och neråt och pekar på vad som finns att gilla och ogilla med varje modell.   

Våren är här och med det kommer fler soltimmar. Temperaturen stiger och med den suget efter att åka öppet. En dröm som aldrig blir sann, tänker du. Fel. Tittar du bortom lyxiga bilmärken och kan tänka dig att leva utan pekskärm så går det att hitta en cabriolet för småpengar. Det handlar om bortglömda bilmodeller som just nu svävar i ingenmanslandet mellan att vara etablerade klassiker och moderna åk.

Nedan listar vi sju bilmodeller som du kan hitta för 30 000 kronor och mindre. Priserna avser besiktigade bilar i bruksskick. Förutom att kolla de vanliga punkterna vid bilköp som motor, växellåda, bromsar och kaross samt att alla papper är i ordning så är det viktig att du synar takkonstruktionen. Går det att fälla och få på suffletten ordentligt, är den hel och håller den tätt – vi vet ju alla hur en svensk sommar kan vara. Unken lukt, fläckig klädsel kan vara en varning om att det läcker eller har läckt in vatten kupén. Glöm inte att kolla bakrutan som oftast är tillverkad av plast, den kan bli både grumlig och spricka.