Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är Sveriges bästa bilverkstäder enligt kunderna

De mindre verkstäderna som ligger utanför storstäderna är de som toppar listan med högst kundomdömen, enligt statistisk från verkstadsportalen autobutler.se där 115 000 användare har betygsatt sitt verkstadsbesök.

Långedrags Bil & Service i Västra Frölunda i Göteborg är enligt undersökningen Sveriges bästa bilverkstad. Användarna har fått betygsätta upplevelsen från 0-5 och snittet blev 4,973 för verkstaden på västkusten.

– Vi ser inga direkta stora skillnader i kvaliteten på arbete. Att bilägare ger bättre betyg till mindre verkstäder beror istället på att deras mekaniker tar mer tid till att prata med bilägarna och för att de rättar till eventuella fel direkt, förklarar Christian Legêne vd på autobutler.se.

Att kunna lita på sin bilverkstad är något som är långt ifrån självklart. Det är ofta som våra läsare hör av sig till oss när de blivit orättvist behandlade och fått betala mer än de borde vid verkstadsbesöket. Därför är det ett bra tips att kolla upp omdömen på internet.

Autobutler.se är en verkstadsportal som inkluderar 279 verkstäder, varav de flesta är märkesoberoende allbilsverkstäder. Själva undersökningen är baserad på omdömen från fjolåret och endast verkstäder med fler än 30 omdömen har inkluderats.

Här följer hela listan från undersökningen.

Sveriges 10 bästa verkstäder online 2020

Plats Omdöme Verkstad

1. 4,973 Långedrags Bil & Service, Västra Frölunda

2. 4,883 GPS Auto Service, Järfälla

3. 4,861 JR Motorperformance – BDS, Åby

4. 4,860 Speedy Bilservice Vasastan – Speedy Bilservice, Stockholm

5. 4,761 RF Bilservice – AD Bilverkstad, Norsborg

6. 4,750 NKs Bilcenter & Bilverkstad, Enköping

7. 4,747 Verkstadsakuten Bilverkstad, Järfälla

8. 4,731 Jägersro Bilar & Verkstad, Malmö

9. 4,729 Nacka Däck och Bilverkstad – OKQ8,  Nacka

10. 4,720 Klara Bilservice – MekoPartner, Stockholm