Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Ladda elbil snabbt och billigt – vi jämför laddnätverken

Var laddar man snabbast och billigast? Vi jämför de olika nätverkens tariffer. En djungel som elbilsägaren tvunget måste sätta sig in i.

Är du på resa med en elbil måste du använda dig av de publika laddstolparna som har kommit längs vägarna, vid hamburgerhak, rastplatser och stormarknader. De är den nya tidens bensinmackar. Men med några väsentliga skillnader.

För det första kan du inte räkna med att kunna betala med kontanter eller med kreditkort på den nya tidens bensinmack. Det är snarare ett undantag. I stället förväntas du som elbilsägare att i förväg registrera dig som kund och skaffa ett konto. För den som bara kör lokalt är det ett mindre problem. Men den som kör i olika nordiska länder och kanske någon gång till Tyskland måste ha ett dussin olika laddbrickor kopplade till olika avtal för att kunna använda bilen.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.