Foto: CarGurus

Märkliga saker människor har med till provkörning av ny bil

Tofflor, ett gevär, en orm eller askan från en släkting. Vad har du med dig när du provkör bilar hos handlaren? Kolla listan över skumma prylar som britter har haft med sig.

Analyser och undersökningar rörande bilhandel är vardagsmat men nu har brittiska bilköparsajten CarGurus fört in en ny dimension inom området. De har kontaktat tusentals handlare i landet och frågat dessa om det märkligaste saker kunder haft med sig vid provkörningar av bilar de senaste tolv månaderna. Nedan ser du CarGurus lista över sakerna.

1. Ett lyckoägg

2. En häst

3. Ett gevär

4. En orm

5. Ett dragspel

6. Två papegojor

7. En madrass

8. Aska av en släkting

9. Tofflor

10. En batong

Enligt undersökningen är det inte ovanligt att musiker har med sitt instrument helt enkelt för att se att de passar i bagageutrymmet. Det samma gällde ormen, som var över 3,5 meter lång, i listan ovan. Husdjur som katter och hundar är också vanligt att ha med sig men det har även hänt att fiskar har fått följa med till bilhandlaren.

Att ha med sig askan från avlidna familjemedlemmar är vanligare än vad man kan tro. Tofflorna ovan togs med för att kunden bara kunde köra bil med dessa på fötterna. Det är inte olagligt men inte att rekommendera menar CarGurus.