Ny Pirelli-garanti hjälper dig vid punktering

Köper du ett nytt Pirelli-däck ingår däcktillverkarens nya garanti Pirelli Tyre Life. Får du punktering på ett däck står garantin för däcklagning eller däckbyte på platsen alternativt bilbärgning om så behövs.

 Får du punktering på ett däck är det bara att ringa så rycker Pirellis serviceteam ut och lagar alternativt byter ut det punkterade däcket. Man kan till och med få sin bil bärgad, med hjälp av Falck, till närmaste Pirelli-verkstad (max tio mil) där däcket byts ut. Kan inte däcket ersättas på dagen täcker garantin även en övernattning eller resan hem.

 Garantin omfattar skador inom Sverige och däck inköpta hos återförsäljare som är knutna antingen till Pirelli Point, Mekonomen, Däckpartner eller Däckia.

 Däcken som omfattas av garantin (man måste registrera däckköpet inom en månad för att den ska gälla) är sommardäcken Scorpion Verde, P Zero, Cinturato P7 samt vinterdäcken IceControl, Sottozero, Carving Edge och Scorpion Ice & Snow.

 Nu väntar vi på att fler däcktillverkare följer efter och inför motsvarande garanti vid köp av nya däck. I princip kan både reservdäck och däckreparationssats kännas lite överflödiga så länge garantin gäller.