Du kan prenumerera på olika bilar i olika storleksklasser. Priserna varierar från några tusenlappar upp till över 10 000 kr i månaden.

Ny trend: Prenumerera på bilen

Bilprenumerationer är det nya sättet att ”köpa” bil. Senaste tillskottet på marknaden är Hedins Bil som i vinter lanserar prenumeration av Ford Mustang, MG, Citroën och flera andra märken. Konkurrensen hårdnar för Volvo, Toyota och Lynk & Co som redan krigar om prenumerationskunderna.

Prenumeration på bil lanseras som ett alternativ för det halvlånga tidsperspektivet. Man hyr, eller ”prenumererar” som marknadsförarna säger, en månad i taget. Perfekt för de som tycker att vanlig biluthyrning är för kort, och att privatleasingavtalen på 2-3 år är för långa.
– Vissa bilister behöver bilen varje dag året runt, andra behöver den under en period. Vi möter alla behov och kan dessutom erbjuda bilar omgående till många som väntar på leverans, säger Morten Westby, vd på Hedin Bil i Stockholm.
Satsningen från Hedin Bil görs i samarbete med två fristående prenumerationstjänster, Imove och Schysst, som startade verksamheten tidigare under 2021. Kunderna sluter avtalen direkt med iMove och Schysst, Hedin Bil ­agerar som en försäljningskanal.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill