Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polisen: ”Mätarskruvade bilar prioriteras inte”

Teknikens Värld fortsätter att granska svensksålda och mätarskruvade bilar. Personerna bakom bedrägerierna kommer oftast undan, men polisens expert på bilbrottslighet vill att mätarskruvarna åtalas och döms.

Med anledning av vår uppmärksammade artikel om svensksålda och mätarskruvade bilar, där vi i ett fall konfronterade bedragaren, följer vi nu upp ett annat fall och hör oss för hur polisen agerar vid den här typen av bedrägerier.

Robert Moldén, som har drabbats av en mätarskruvad bil, har haft svårigheter att få polisen att ta emot hans polisanmälan om mätarskruvning. Först fick han svaret att det inte fanns utredningsuppslag. Men efter att Robert Moldén själv gjorde en miniutredning har polisen i alla fall upprättat ett ärende. Om detta leder till att det verkligen görs en utredning är när detta skrivs fortfarande oklart. Något besked har inte meddelats, och veckorna går utan att något görs.

Men varför ska det vara så svårt att sätta åt bedragarna?

Teknikens Värld fick en pratstund med kriminalinspektör Lars Stervander som är en av få poliser som bara arbetar med bilanknuten brottslighet.

– Förr så var mätarskruvningar något som vi kunde koppla samman med importbilar. Problemet var att det var svårt att bevisa var mätarskruvningen hade skett. Om den hade gjorts i Tyskland, var det en sak för den tyska polisen. Därför blev det sällan några åtgärder i dessa fall. Men i det fall som ni berättar kan jag inte se några bekymmer för utredaren, bevisningen är ju solklar. Jag tycker att ärendet bör utredas. Sedan är det upp till åklagaren att besluta om åtal, säger Lars Stervander bestämt.

Samtidigt erkänner Stervander att området inte är något som polisen har prioriterat.

– Men å andra sidan är det ju polisens plikt att utreda alla brott. Det är ju inte så att vi ska prioritera bort brott som har begåtts. Alla brott ska utredas, och sedan kanske vissa brådskande fall får förtur, säger Lars Stervander.

LÄS OCKSÅ: Svensksåld och mätarskruvad bil på Blocket

Att det ändå är svårt att få polisen att ta emot en anmälan har sina orsaker, menar Stervander.

– Nu får man väl kritik för sina uttalanden, men polisen är just nu en dysfunktionell organisation. Polisväsendet fungerar inte optimalt. Ryggmärgsreflexen hos många utredare är att få bort ärendet för att inte få för mycket att göra. Man vill ha allt serverat, helst med övervakningskamera och DNA-bevis, annars säger man ”Det är uppenbart att brottet inte går att utreda”. Vad är det för klyscha? Gamla tiders kriminalare som nystade helt enkelt genom att ta in och förhöra folk är i dag muséihistoria. Men jag hoppas det blir bättre med ny organisation, dundrar Lars Stervander.

Lars Stervander menar att det finns förbättringspotential.

– I Tyskland försöker man till och med ta fast bensintankningssmitare, brott som i Sverige bara blir statistik. Varför skulle inte vi kunna ta fast dem i Sverige också?

Vad kan man göra som bilköpare för att minska risken för att köpa en skruvad bil?

– Förutom att kontrollera bilen så noga som möjligt måste man alltid titta på vem man köper av. Vissa människor ska man undvika att göra bilaffärer med, säger Lars Stervander.

LÄS OCKSÅ: Så undviker du mätarskruvade bilar