Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Prischock på nya strålkastare – så mycket kostar de

LED-lampor har blivit standardutrustning på nya bilar. Snittkostnaden för en strålkastarinsats är på Teknikens Världs biltester 14 000 kronor. På Jaguar I-Pace med matrix-LED-ljus kostar en strålkastare 40 000 kronor. Är den nya tekniken rimlig när den har blivit så dyr?

Om man förr i tiden fick ett stenskott i strålkastaren som spräckte glaset var det inget större problem. Man bytte helt enkelt glas. För riktigt länge sedan brydde man sig inte om bilmärke och modell, alla strålkastare var nämligen runda.
I dag har det blivit så dyrt att en dålig strålkastare kommer att bli det som kan skicka en bil till skroten.
Vi ser det på testbilarna. Vi har tagit fram vad en strålkastarinsats kostade på Teknikens Världs testbilar under det senaste året. Genomsnittspriset var 13 998 kronor. Den dyraste strålkastaren sitter på Jaguar I-Pace. 48 813 kronor.
För två strålkastarinsatser köper du en ny bil. Inte en Jaguar, men en Dacia. 

Utvecklingen har flera orsaker. LED-dioder är den senaste tekniken och priset för ny teknik är alltid högt. Nya funktioner påverkar. I dag är strålkastarna smarta. De bländar av vid möte och reagerar på bebyggelse, rattutslag och information från bilens kameror och från satelliter. Komplexiteten är på en helt annan nivå än förr.
LED-dioderna håller bra, bilen ut, brukar biltillverkarna hävda. Men enligt tyska bilistorganisationen ADAC handlar livstiden snarare om 15 år. Det är i dag inte bara LED-dioderna som ska fungera – hela processen från datainput och micromotorer ska fungera. Det finns otroligt många felkällor i en ”smart” strålkastare.
Driftsäkerheten saknar för övrigt betydelse när man krockar med bilen. Strålkastarna har en utsatt position. Även om farten är låg i kollisionsögonblicket brukar en eller båda strålkastarna gå åt i en krock. 

Stenskott kan dessutom skada glasen ordentligt. I dag är oftast inte glasen utbytbara. De är gjorda av plast och sitter limmade på strålkastarinsatsen. Delarna säljs därför bara som en enhet. Ett enkelt stenskott som på äldre bilar kan åtgärdas med ett nytt glas för en tusenlapp, kräver i dag en helt ny strålkastare för kanske 14 000 kronor.
Halogenstrålkastare är betydligt mindre kostsamma, priserna är ofta mindre än hälften så mycket jämfört med LED-ljus.

Alla biltillverkare är inte lika dyra. De som sticker ut är Jaguar och BMW. Jaguar angav när testet av Jaguar I-Pace skrevs att strålkastaren kostade 48 813 kronor, men meddelar nu att att priserna har sänkts till 40 006 kronor för höger strålkastare. Vill du ha vänster strålkastare kan de tänka sig att släppa den för 38 429 kronor.
Det handlar då om så kallade Matrix LED-strålkastare, de dyraste strålkastarna bilen kan utrustas med.
BMW-strålkastarna kostar i våra testbilar i genomsnitt 21 461 kronor per styck. Prisnivån brukar följa graden av premium. Mercedes är dock ett undantag och landar på ett snitt på 13 993 kronor för sina LED-strålkastare. Volvo lägger sig i mittfåran och tar 15 000 kronor för en LED-strålkastare till V90 och XC60.
Billigast är Ford och Fiat. Ford Focus finns med både LED-strålkastare och halogenljus för 7 026 kronor respektive 3 683 kronor, Nya Fiat 500e går att utrusta med LED-ljus som kostar 6 706 kronor som reservdel, samt med halogenstrålkastare som kostar 2 700 kronor på reservdelsdisken.

”Hur kan strålkastarna vara så dyra?”

Helena Stenqvist, Jaguar-Land Rover Sverige. Foto: Jaguar-Land Rover Sverige

Hej, Helena Stenqvist på Jaguar-Land Rover Sverige. Strålkastarinsatsen till I-Pace kostar 40 000 kronor. Hur kan den vara så dyr?
– Bilen i fråga som figurerade i testet har matrix-lyktor, priset är efter senaste prisändringen 37 000-40 000 kronor till kund. LED-strålkastare med matrix-teknik, standard på HSE-versionen, möjliggör en adaptiv ljusstråle. Genom att huvudstrålen delas upp i vertikala strimlor maximerar den adaptiva strålen antalet helljussektioner kring den mötande trafiken för optimal sikt och kastar samtidigt en skugga framför mötande fordon för att motverka bländning. Den adaptiva strålen kan även optimera ljusfördelningen efter körförhållandena i stan, på landsväg, motorväg eller i dåligt väder. Med matrix-strålkastare ingår animerade körriktningsvisare fram och bak. Dessa reducerar den tid det tar för andra trafikanter att identifiera avsedd körriktning. På I-Pace med Premium LED kostar strålkastarna ca 30 000 kronor per styck, och basmodellens LED-ljus kostar ca 22 000 kronor.

Stor variation i priser på nya strålkastare

När Teknikens Värld testar bilar tar vi in vissa reservdelspriser. Här är priserna på strålkastarna till delar av senaste årets testflotta. Priset avser bara en strålkastare, och endast reservdelen, inte arbetskostnaden för att byta. Strålkastarna är inte helt jämförbara, några har Matrix LED-teknik, andra är betydligt enklare halogenstrålkastare. Generellt sett är LED-lamporna betydligt dyrare. Till exempel kostar halogenstrålkastare till Skoda Superb 2 903 kronor och LED-strålkastaren till samma bil 11 158 kronor.

https://datawrapper.dwcdn.net/WB80d/2/

* Tidigare pris, nu sänkt till 40 006 kronor. Forfarande dyrast av alla testade bilar.