Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Privatleasa bil blir enklare med ny tjänst

Tycker du det är snårigt att få ihop alla pusselbitar vid jämförelse av bilar som är möjliga att privatleasa? En ny prisjämförelsetjänst vid namn Biloffert.se ska underlätta förarbetet.

Att privatleasa sin nya bil blir allt mer populärt, det skrev vi om för bara ett par månader sedan. För bara några år sedan var det bara en bråkdel av de svenska nybilköparna som valde alternativet. Under 2016 privatleasades 48 791 nya bilar i Sverige och med de senaste siffrorna tillhands ser vi att årets siffra verkar landa betydligt högre än så – någonstans runt 55 000 bilar beräknas privatleasas under 2017, det vill säga närmare en tredjedel av alla privatregistrerade nya bilar i landet.

Även om privatleasingen blir allt mer populär är det många som väljer bort alternativet av olika anledningar, en av dem kan vara för att det är svårt att jämföra vad de olika bilföretagen erbjuder. Vem ger bäst pris för rätt bil till bäst villkor? Det är inte alltid helt lätt att ta reda på då avtalens utformning skiljer sig åt.

Det är här den nya prisjämförelsetjänsten Biloffert.se kommer in i bilden. Precis som på andra prisjämförelsesajter kan man mata in en mängd parametrar i sin sökning, exempelvis månadskostnadsintervall, biltyp, drivmedelstyp, märke och mycket mer. Sökresultatet spottar ur sig en mängd information och, det mest viktiga för många, månadskostnaden.

– Jag har under mina senaste fem år som bilsäljare följt den massiva ökningen av privatleasing och sett kunder åka från bilhall till bilhall med tre till fyra offerter på handen för att jämföra vilket erbjudande som de skall välja. För oss säljare är det solklart vad som skiljer men inte för kunderna. Jag bestämde mig då göra det enklare för kunderna och skapa en riktigt tydlig jämförelsesajt för privatleasing, säger Filip Samuelsson, en av grundarna av Biloffert.se.

LÄS OCKSÅ: Blir det billigare att privatleasa?

Gör vi några snabba sökningar bland de populäraste märkena och modellerna på Biloffert.se ser vi att Seat erbjuder landets billigaste privatleasingmodell i Ibiza 1,2 TSI Style för 1 784 kronor per månad, vi ser att Volvos billigaste modell är en V40 med T2-motor för 3 481 kronor per månad och att Mercedes A-klass är en dryg 500-hundring dyrare i månaden än motsvarande BMW 1-serie.

Sökträffarna, som överskådligt kan jämföras med varandra, visar utöver tekniska specifikationer även vad som ingår i privatleasingavtalet, som att försäkring ingår hos Mercedes men inte hos BMW i exemplet ovan, och hur länge det löper.

– Vi säljer inga bilar på sidan, vi erbjuder en kostnadsfri tydlig jämförelse och knyter sedan ihop kunden med återförsäljaren efter att kunden hittat rätt bil. Enkelt, tryggt och säkert. Vårt team är med dig på hela resan från det att du går in på Biloffert.se tills dess att du skrivit på kontraktet som en oberoende part, fortsätter Filip Samuelsson.

LÄS OCKSÅ: Tänk på det här vid privatleasing