Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Privatleasing nästan lika billigt som att äga begagnad bil

Bilauktionsföretaget Kvdbil har räknat ut vad genomsnittkostnaden är för att äga åtta olika begagnade småbilar. Det är billigt, men en ny privatleasad småbil visar sig vara ett nästan lika förmånligt alternativ. 

Bilauktionsföretaget Kvdbil ha räknat ägandekostnader för åtta vanliga, begagnade småbilar. Förutsättningarna är att de är tre år gamla och körs 1 500 mil per år under tre år. Milkostnaderna ligger enligt kalkylerna på mellan 22,60-27,00 kronor per mil, alltså ungefär 3 000 kronor per månad, inklusive bensin, försäkring och skatt. Många skulle nog mena att det här är så billigt man kan komma undan om man vill ha en bekymmersfri bil där fem personer får plats. En tre år gammal bil har tappat en stor del i värde, men är ändå modern och pålitlig. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.