Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Räckvidden som försvann

Dick Fernström är nöjd med bilen men missnöjd med räckvidden på sin nya Mustang Mach-E. När bilen var betald var plötsligt räckviddsuppgiften inget att fästa avseende vid.

Dick Fernström bor på idylliska Gräsö, i kustbandet utanför Öregrund. När det var dags att köpa ny bil förra året föll ­tankarna på en elbil. Men det var ­viktigt att räckvidden var den rätta ­eftersom paret Fernström också har en ­lägenhet i Stockholm som besöks regelbundet.
– Vi har minst 18 mil till lägenheten i Stockholm, enkel resa. Vi har ingen enkel möjlighet till laddning där vi brukar parkera bilen i Stockholm, därför letade jag efter en elbil med lång räckvidd, en bil som skulle klara 40 mil, berättar Dick Fernström.
Blickarna drogs till nya fyrhjulsdrivna Ford Mustang Mach-E. ”54 mil i räckvidd” enligt Ford.
– Jag förstår att det handlar om en räckvidd som är uppmätt under ett visst test­förfarande, och frågade därför säljaren om man i verkligheten skulle klara av 42-44 mil. ”Inga problem” var svaret, säger Dick Fernström.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.