Foto: Dmitry Kalinovsky/Shutterstock

Så klarar din bilverkstad coronakrisen

Det är högtryck på svenska bilverkstäder inför vårsäsongen. Samtidigt skapar coronakrisen helt nya förutsättningar med mekaniker som tvingas vara hemma i stället för att jobba.

”Ska vi se något positivt i det här så är det att alla hjälps åt när det är kris”, säger Bilias kommunikationschef Anders Rydheimer.

Allt fler tvingas stanna hemma från jobbet, antingen på grund av egen sjukdom eller på grund av att någon i familjen är sjuk. Sjukskrivningar skapar oro i samhället och en bransch som står inför den allra mest krävande perioden, även i normala fall, är bilverkstäderna. Service och reparationer måste göras före sommaren och till det kommer skiftet från vinter- till sommardäck. Att förlänga perioden då det är tillåtet att använda dubbdäck med två veckor har skapat en viss lindring.

Tillsammans med sin verkstadskedja Meca erbjuder Mekonomen att verkstäder hämtar och lämnar bilar i kundernas hem. Det ska göra att fler vågar använda sin bilverkstad. Verkstadskedjan Meca berättar att beläggningen sjunkit med 50 procent och att tjänsten att hämta och lämna bilar ska rädda en del av beläggningen.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill