Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så mycket drar din bil på riktigt – lista med över 100 modeller

Vi har gått igenom bränsleförbrukningskalkylerna för 2018 års testbilar och hittar både riktiga syndare och ett fåtal ärliga siffror från tillverkarna. Vår Sverigecykel visar hur mycket de faktiskt förbrukar i verkliga livet.

Biltillverkarnas uppgivna förbrukningssiffror har länge varit kritiserade. Den nu utgående EU-körcykeln, mätmetoden NEDC, har producerat en siffra som visar sig skilja en hel del från bilens verkliga förbrukning. Detta på grund av att det med mätmetoden har varit möjligt för biltillverkarna att testa bilarna under optimerade förhållanden för deras ändamål. Exempelvis inomhus med perfekt temperatur, inget luftmotstånd, med minimalt med bränsle i tanken och med bilen olastad. Det säger sig självt att de siffror som produceras då skiljer sig från vad slutkonsumenten uppnår.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.