Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Teknikens Värld

Så mycket dyrare har nya bilar blivit

Genom åren har bilar blivit allt mer avancerade, säkrare och miljövänliga. Men med det har priset också i vissa fall stigit rejält mot för bara några år sedan.

Under den senaste tiden har det rapporterats om att inflationstakten i Sverige ligger högre än vad den gjort på nästan 30 år. Enligt den senaste mätningen, december 2021, ligger vi för närvarande på 4,1 procent medan Riksbankens uppgift är att försöka hålla den stabilt kring två procent. Det är en av orsakerna till att produkter tycks vara dyrare i dag är för några år sedan, vare sig det är cyklar, telefoner, livsmedel eller bilar. Men om vi tittar närmare på bilar så har det skett en rejäl prisökning hos vissa biltillverkare mellan de senaste generationsskiftena. Även om vi kompenserar för inflation.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.