Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Expressen Lifestyle

Så säljer du bilen på Blocket – steg för steg

Att sälja din bil till bilhandlaren är bekvämt – men dyrt. Varför inte sälja själv och få mer i plånboken? Teknikens Värld har tipsen som ger dig bäst betalt för bilen.

Många drar sig för att sälja bilen själv. Man vill inte riskera att utsättas för ”jobbiga” spekulanter, och man vill inte ägna tid åt att hantera prutförsök som är bortom all sans och förnuft.
Men ärligt talat – det är varken särskilt svårt eller jobbigt att sälja bilen privat. Den extra förtjänsten som en privat försäljning ger kan med lite tur bli den bästa timpengen i ditt liv.
Du får nämligen sannolikt 10 000-30 000 kronor mer för din bil om du säljer den privat. En ­kommersiell aktör har stora omkostnader för personal, lokaler och kapital. Begagnataffären måste dra sitt strå till stacken. Det lär därför finnas minst 20 000 kronor i marginal på en nyare begagnad bil.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.