Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skräckbilen med flest fel och usel kvalitet

Ingen vill väl ha en bil med usel kvalitet som ständigt måste besöka verkstaden? Här är bilen man ska hålla sig borta från om man är ute efter ett så bekymmersfritt bilägande som möjligt.

Brittiska garantispecialistföretaget Warranty Direct har gjort det i år igen – att lagom till Halloween ha skapat mardrömsbilen som man ska hålla sig borta från om man vill undvika trubbel.

Warranty Direct har ett tillförlitlighetsindex där de mäter pålitligheten hos bilar som rullar i Storbritannien. De har delat upp tillförlitligheten i sju olika bildelskategorier och kan därmed sortera ut vilka bilar som är sämst på olika detaljer. Exempelvis är Lexus GS riktigt svag när det kommer till elsystemet och Mitsubishi Outlander har hög opålitlighet när det kommer till drivlinan.

Genom att kombinera de minst pålitliga bilarna från respektive kategori har Warranty Direct satt samman skräckbilen, det vill säga bilen som klappar ihop betydligt oftare än någon annan bil. Den bil som vi ser på bilden ovan, som har fått namnet Horrific H-0WL3R, utgörs av följande bildelar:

Bilmodell Kategori Modellår Felfrekvens

Mitsubishi Outlander Motor (07-)     75,0 %

Mazda 5 Axlar och hjulupphängning (05-)     48,3 %

Chevrolet Tacuma Växellåda (05-11)     33,0 %

Lexus GS Elsystem (05-)     67,0 %

Mazda MX-5 Bromssystem (05-)     50,0 %

Honda CR-V Luftkonditionering (07-)     18,4 %

Chevrolet Tacuma Styrsystem (05-11)     33,0 %

Som vi kan se är det uteslutande asiatiska bilar på årets lista, Chevrolet Tacuma är nämligen en koreabyggd Daewoo, och det var under namnet Daewoo den från början såldes i Sverige (sedermera under varumärket Chevrolet).

Kolumnen med felfrekvens ska tolkas som hur många av de brittiska bilarna som måste uppsöka verkstad varje år på grund av fel inom kategorin den tillhör.

Britterna är duktiga på att hitta intressanta vinklar till sina listor över bilar, vi minns ju den från förra veckan om hur en snygg bil ser ut enligt britterna.

Förra årets skräckbil kan du njuta av här.