Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svensk Fordonsgaranti stoppas av domstol

Patent- och marknadsdomstolen går på Konsumentombudsmannens linje och stoppar med omedelbar verkan marknadsföringen från Svensk Fordonsgaranti.

För en knapp månad sedan skrev vi om att Svensk Fordonsgarantis oriktiga marknadsföring som lurat många svenskar kritiserades av Konsumentombudsmannen (KO).

KO lämnade in en stämningsansökan med tillhörande uppmaning att Svensk Fordonsgaranti omedelbart måste upphöra med sina utskick som får mottagarna att tro att det handlar om erbjudande om förlängd fabriksgaranti. Vissa mottagare har tolkat utskicken som tvingande.

Över 860 anmälningar mot företaget har Konsumentverket mottagit.

Nu har Patent- och marknadsdomstolen kommit med ett beslut sig i ärendet och det följer KO:s rekommendation. Domstolen stoppar Svensk Fordonsgarantis marknadsföring med omedelbar verkan.

– Vi tycker att det är bra att domstolen delar vår syn på företagets metoder, och förbjuder utskicken som de har sett ut. Många konsumenter har drabbats och därför är det viktigt att nu följa upp att företaget och personen bakom företaget respekterar domstolens beslut, säger Carolina Andersson, processråd vid KO.

Om företaget eller personen bakom företaget skulle trotsa domstolens beslut och bryta mot någon av förbudspunkterna riskerar de ett vite på sammanlagt tre miljoner vardera.

Domstolsbeslutet finns att läsa här.