Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Syda Productions

Sveriges 25 bästa bilverkstäder 2020

Verkstadsportalen Lasingoo har släppt årets lista med Sveriges bästa bilverkstäder, baserat på vad kunderna tycker.

Årligen släpper de svenska verkstadsportalerna listor där kunderna har fått betygsätta sina verkstadsbesök. Lasingoos lista för 2020 baseras på kundernas vitsord efter utfört arbete på en av portalens drygt 2 000 bilverkstäder under senaste tolvmånadersperioden.

Årets etta, som kan stoltsera med titeln Årets Stjärnverkstad för andra året i rad, är Meca-anknutna verkstaden Nordic Auto i Göteborg. Av maxbetyget 5 nådde de upp till 4,96, snäppet högre än RF Bilservice i Stockholm (4,94) och tredjeplacerade Hälltorps Bil i Jönköping (4,85).

LÄS MER: Så klarar din bilverkstad coronakrisen 

– Dagens digitala kunder informerar sig om leverantörer och tjänster online och vill snabbt ha tillgång till rätt information. Med hjälp av omdömen från andra kunder får man som bilägare en tydlig bild av verkstadens kundnöjdhet, något som förenklar verkstadsvalet avsevärt. Kundomdömen leder även till att verkstäderna lägger mer tid på varje kund eftersom det i slutändan skapar nya och återkommande kunder, vilket Nima och Markus på Nordic Auto förmodligen är bäst i Sverige på, säger Gustaf Hesselman, vd på Lasingoo.

För att vara med på listan måste verkstaden ha fått minst tio omdömen. Exempelvis har ettan i denna lista 282 omdömen, tvåan 132 och trean 61.

LÄS OCKSÅ: 740 000 kronor för service på gammal Volvo 

Bilverkstadsbranschen anses vara svensk servicebranschs svarta får i och med utbrett fusk och slarv. Därför är Internet en bra källa (även om man inte ska tro på allt som skrivs på Internet) till att bilda sig en uppfattning om en bilverkstad har gott renommé eller inte.
De svenska verkstadsportalerna på nätet är en bra ingång till att få koll på läget, en annan, mer analog metod är att höra sig för med bekanta och vänner.

I Sverige finns runt 4 500 bilverkstäder som erbjuder service och reparationer av bilar. Bilverkstadsbranschen sysselsätter knappt 23 000 personer.