Dyrt och krångligt eller billigt och smärtfritt? Det är viktigt att tänka rätt när man köper begagnad elbil. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Vågar du köpa begagnad elbil? Så här ska du tänka!

Fler och fler får upp ögonen för elbilar och väljer bort fossilbilarna vid nybilsköpet. Men om man ska köpa en begagnad bil, är det dags att fundera på en elbil då också? Ja, vår granskning visar att det finns pengar att spara och att fallgroparna är få.

Intresset för nya elbilar ökar ­kraftigt och nu kan samma trend ses på begagnatmarknaden. Enligt Blockets statistik får en annons för en elbil i snitt 43 procent fler visningar än en bensinbilsannons och bara under perioden augusti till oktober ökade priserna för begagnade bilar med hela 25 procent.
Svenskarna har alltså börjat köpa elbilar även som begagnade och det är inte svårt att förstå varför. De elbilar som har börjat komma ut på begagnatmarknaden på senare tid är betydligt bättre och mer användbara än de få modeller som fanns för bara några år sedan. Nu går det att köpa begagnade Kia e-Niro och Hyundai Kona Electric – elbilar som faktiskt kan sägas vara bra.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill