Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varning för bluffakturor från Parkeringsinkasso Svenska AB

Har du fått ett inkassokrav från Parkeringsinkasso Svenska AB? Betala inte, polisanmäl i stället! Det är nämligen en bluffaktura som du har fått, liksom många svenskar har fått de senaste dagarna.

Teknikens Värld har fått två inkassokrav från Parkeringsinkasso Svenska AB. Båda är på beloppet 930 kronor och sägs avse felparkeringsavgifter som vi inte har betalat. Vi anade ugglor mossen eftersom de båda kraven är ställda på två fordon som inte längre är i Teknikens Världs ägo. Ena bilen såldes för åtta månader sedan och den andra för fem månader sedan. Dessutom har inkassokraven inte föregåtts av några fakturor med felparkeringsavgifter. Vi började genast söka på nätet och fann att hundratals svenskar, framför allt företag, de senaste dagarna har fått samma bluffakturor med inkassokrav från Parkeringsinkasso Svenska AB. Några har till och med fått inkassokrav för felparkeringsavgifter gällande bilar som har stått magasinerade i garage i 15-20 år. Att det rör sig om en bluff är tydligt.

En av två fejkade inkassokrav som Teknikens Värld har fått med posten de senaste dagarna. Klicka för större.En av två fejkade inkassokrav som Teknikens Värld har fått med posten de senaste dagarna. Klicka för större.En av två fejkade inkassokrav som Teknikens Värld har fått med posten de senaste dagarna. Klicka för större.
En av två fejkade inkassokrav som Teknikens Värld har fått med posten de senaste dagarna. Klicka för större.

På inkassokraven som vi och många personer och företag har fått är det enda av vikt bilens registreringsnummer. Det finns ingen som helst information om vem som är ursprunglig utställare av felparkeringsavgiften och det står ingenting om var, när eller hur parkeringsöverträdelsen har ägt rum. Raden ”Inkassokrav på grund av felparkering enligt ovanstående specifikation” hänvisar med andra ord till ingenting, bara ett registreringsnummer.

Den enda egentliga informationen som finns i inkassokraven är utskriftsdatumet och att fakturan måste betalas inom tio dagar.

Svensk Handel har de senaste dagarna fått in en mängd samtal från svenskar runt om i landet angående dessa fejkade inkassokrav från Parkeringsinkasso Svenska AB. Svensk Handel satte i förra veckan upp företaget på sin sida Varningslistan, en lista som alltid är bra att ha tillhands för att dubbelkolla med om man är osäker på företag och/eller fakturor.

Efter de många polisanmälningarna förra veckan fick polisen företagets konto spärrat och företagets sajt, parkeringsinkasso.se, ser ut att vara nedplockad av webbhotellet One.com.

Parkeringsinkasso Svenska AB registrerades som bolag under 2015 och hette fram till den 8 juli 2016 Bengts Ekonomi & Förvaltning AB. Företaget är verksamma i branschen Avfallshantering & Återvinning, alltså långt ifrån inkassoverksamhetsområdet. Båda de personer som står som engagerade i bolaget förekommer dessutom i Lexbase.

Har du fått ett inkassokrav från Parkeringsinkasso Svenska AB ska du bestrida (det går inte att kontakta dem via epost eller telefon) och polisanmäla. Hur du ska gå tillväga när du har fått en bluffaktura kan du läsa mer om på Kronofogdens hemsida.