Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köp "Bugatti Veyron" till vrakpris!

Supersportbilen Bugatti Veyron säljs normalt sett för många miljoner kronor. Men nu finns ett exemplar till salu på Ebay – till ett riktigt vrakpris! Men det finns en hake...

Bilen du ser här på bilderna är till salu på Ebay för 75 000 dollar, eller ungefär 675 000 kronor. Billigt, kan man kanske tro vid en första anblick, men det gäller att titta lite noggrannare. Och när du väl gjort det – tittat noggrannare, alltså – då är du nog snabb med att stoppa ner plånboken i fickan igen.

Detta är, som du antagligen redan har sett, inte en äkta Bugatti Veyron. Vi har sett det förut, och vi får se det igen, men denna gång är kopian av Bugattis supersportbil baserad på en Ford Cougar. Forden har dock blivit helt ombyggd och är tillsynes en ganska välgjord kopia, om än i mindre storlek, med tanke på sitt utseende.

Bilen är från 2002, har en 2,5-liters V6-motor och automatlåda. Ägaren har enligt egen utsaga byggkostnader på 98 000 dollar på bilen.

Den stora frågan är dock om bilen verkligen är värd sina saftiga 75 000 dollar. Frågan är kanske till och med om den överhuvudtaget är värd mer än en icke ombyggd Ford Cougar...