Om du jobbar i USA:s dyraste hus, som ligger i Kalifornien och kostar drygt 2,2 miljarder kronor, så ingår en mycket trevlig löneförmån.

Köp USA:s dyraste hus – bilsamling ingår

För drygt 2,2 miljarder kronor får du inte bara USA:s dyraste hus – du får tolv bilar, 10 motorcyklar och en helikopter också. Det hade väl bara fattats annat...

https://youtu.be/tOjJ2BhKCnw

Just nu finns USA:s hittills dyraste "villa" till salu för 250 miljoner dollar (2 233 900 000 kronor). Huset, som ligger i Kalifornien, är fyllt till bredden med allt man kan förvänta sig av ett hus i den här klassen. De löjligt många rummen innehåller inte bara biosalong och bowlingbana, utan är också fyllda med möbler, konst och inte minst – en välkomponerad samling mycket värdefulla fordon. I köpet ska det ingå en helikopter, tio motorcyklar och tolv bilar.

I filmen (högst upp) kan vi se de flesta av bilarna, som bland annat står i husets "garage" (som mer liknar ett konstgalleri). Där finns bland annat en Rolls-Royce Dawn, en Ferrari 488, en Pagani Huayra och en Mercedes-Benz 540K. Paganin är värderad till två miljoner dollar (ca 18 milj kr) och Mercedesen, från 1936, till 15 miljoner (ca 134 milj kr).

I samlingen finns också en Spyker C8, en Ariel Atom 3, en Morgan 3-Wheeler, ytterligare en Rolls-Royce cabriolet, en Bentley Continental GT cabriolet och en Bugatti Veyron Grand sport.