Kvinna i handfängsel stjäl polisbil vars kamera filmar flykten

Ja, vad säger man? Att stjäla en polisbil, iförd handfängsel, och dra iväg i 160 blås med blåljusen på är kanske inte världens smartaste drag. Det trodde däremot amerikanskan Roxanne Rimer.

https://youtu.be/CiLx0hf_lLs

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Mycket ska man se innan ögonen trillar ur. Denna historia börjar med att Roxanne Rimer gör inbrott i en affär där hon stjäl några örhängen. Hon flyr från brottsplatsen i en bil som körs av hennes morfar.

Polisen lyckas komma ifatt paret och stannar dem. Roxanne Rimer sätts i förvar i polisbilens baksäte, med handfängsel på för säkerhets skull.

Men handfängsel, med armarna bakom ryggen till råga på allt, är ingen garanti för lugn och ro. På något vis lyckas kvinnan, som uppger falskt namn och en ungdomligt låg ålder, att prångla sig fram till förarsätet i polisbilen. Hon lägger växellådan i Drive och prejar därefter sin morfars bil ur vägen och försvinner från polisen.

Med handfängsel på kör hon långt och länge, i hastigheter över 160 km/h och brytandes mot flertalet trafikregler.

Efter mer än åtta minuters körning med blåljusen på stannar hon på en enslig väg ute i skogen där hon ser en person gå. Hon vevar ner rutan och frågar efter hjälp och om personen kan ta över ratten. Hon fick så klart ingen hjälp. De personer som skulle hjälpa en person med handfängsel med körning i en polisbil är nog lätträknade.

Roxanne Rimer fortsätter sin färd ytterligare en bit innan hon stannar och flyr in i skogen. Polisen får senare tag på henne och hon väntar nu åtal för en lång rad olika brott.

Smart kan man knappast beskylla denna unga tös för att vara, men hon var åtminstone skicklig som kunde köra så långt med bakbundna händer.