LaFerrari mot Lamborghini Sesto Elemento i motorvägsrace

Vi fick gnugga ögonen både en och två gånger innan vi trodde på det våra ögon registrerade. Ett motorvägsrace mellan LaFerrari och hyperläckra Lamborghini Sesto Elemento!

https://youtu.be/KlY7_fbvBsQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det här är något du aldrig kommer att få se på svenska vägar. Inte på någon europeisk väg över huvud taget, för den delen.

Filmen är från i går och tagen i emiratet Qatar på Arabiska halvön vid Persiska viken. Det vi får se är en LaFerrari ta sig an extremt ovanliga Lamborghini Sesto Elemento.

LaFerrari, Ferraris superbest med V12:a och två elmotorer på 963 hästkrafter, är rena dussinbilen jämfört med Sesto Elemento. 499 exemplar ska den byggas i totalt.

Sesto Elemento är bilen som var Lamborghinis huvudnummer vid bilsalongen i Paris 2010. En 5,2-liters V10-motor på 578 hästkrafter sätter fart på kolfiberbygget med tjänstevikt på otroligt låga 999 kilo. Sesto Elemento byggdes i 20 exemplar, alla sålda så klart. Bilen är inte gatlegal i Europa, tydligen får man köra den på gata i Qatar.

Mellan 15 och 20 miljoner kostade Lamborghini Sesto Elemento. LaFerrari kostar cirka 11 miljoner kronor. Lamborghinis kolfiberbest sprintar från 0 till 100 km/h på 2,5 sekunder. Ferrari uppger ”under 3,0 sekunder” för sin LaFerrari.

Njut av det lilla här nu, för du lär inte få se det igen...