Lamborghini Aventador får dubbelturbo

Biltrimmarna på Underground Racing har gjort sig ett namn med ett antal dubbelturbomatade Gallardo. Nu har turen kommit till den större Aventador som får mer effekt än en Bugatti Veyron.

North Carolina-baserade Underground Racing har byggt vad som torde vara den första dubbelturbomatade Aventador. Vän av vett och förnuft tänker förstås att det sista en 700 hästkrafter stark superbil behöver är mer effekt, men på Underground Racing, UR, tänker man annorlunda. Genom att överladda motorn har man nu hittat över 500 hästkrafter till, vilket ger en total effekt på över 1 200 hästkrafter.

 Enligt UR har Lamborghini försökt göra det svårt för eftermarknadsföretag att modifiera den 6,5 liter stora V12:an, vilket tvingat firman att bygga om motorn helt. Exakt vad som gjorts framgår inte, men mer information om bilen lär komma framöver.

 Tidigare UR-projekt är bland annat en uppskrämd V10-motor i Gallardo som fått över 1 500 hästkrafter, vilket föder misstankar om att ännu värre versioner av Aventador är att vänta.

 Den maxade effekten ger en acceleration upp till 100 på 2,2 sekunder på Aventadors originaldäck och på vanlig vägbeläggning, uppger UR själva. Utöver den högre motoreffekten har UR dessutom uppgraderat växellådan för att få lite snabbare växlingar.

 Utifrån sett är det väldigt lite som skvallrar om de Bugatti Veyron-många hästarna under skalet, men så hör en Aventador i originalskick knappast till de mer diskreta bilarna på marknaden.