Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini GallardoLamborghini GallardoLamborghini Gallardo
Lamborghini Gallardo Foto: www.jon-olsson.com

Lamborghini Gallardo blir skidambulans

Har man bråttom till skidbacken kan hög motoreffekt och fyrhjulsdrift vara en fördel. För friskidåkaren Jon Olsson finns tydligen bara ett sätt att transportera skidor på – i en Lamborghini.

För några år sedan kunde besökare på diverse skidorter runt om i Europa se en Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce, utrustad med skidbox och snabba dekaler. Något år senare dök en likadant utrustad Nissan GT-R upp i närheten av skidåkningskomplexen, och en röd tråd började synas. Superbilar med skidboxar har fått Jon Olsson att sticka ut från mängden, och det är en taktik svensken vill fortsätta med när han nu fortsätter sin superbils-svit med en Lamborghini Gallardo LP 560-4.

 Skidboxen kommer ganska förståeligt inte färdigmonterad från fabrik, men är anpassad för lite snabbare bilkörning och ska klara 255 kilometer i timmen. Bland de övriga modifikationerna hittar ett tränat öga förutom det iögonfallande kamouflagemönstret en modifierad front som kommer från tuningföretaget DMC. 

 Jon Olsson har sportsligt gjort sig ett namn inom friskidåkning där han kammat hem nio medaljer i X-Games. Hur det kan se ut när han är ute och tävlar kan du se i filmen nedan. Bilderna på bilen är hämtade från Jon Olssons hemsida.

https://youtu.be/6k_3rGAbCAU?width=575&height=353