Lämna inte hunden i bilen – se vad som händer med en amerikansk fotbollsspelare

Vi har sagt det tidigare – lämna inte din hund (eller ditt barn) i en varm bil på parkeringen. Nu har amerikanska djurrättsorganisationen Peta låtit visa vad som händer – genom att sätta en vältränad NFL-spelare i en varm parkerad bil.

https://youtu.be/gBTGcWUf2ts

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är amerikanska djurrättsorganisationen Peta som, återigen, vill uppmärksamma oss på att inte lämna husdjur (eller barn) i parkerade bilar den varmare tiden på året. Till sin hjälp tar man Tyrann Mathieu, spelare för Arizona Cardinals i USA:s liga för amerikansk fotboll, NFL.

När försöket startar är yttertemperaturen strax över 30 grader (90 grader Fahrenheit), men det dröjer inte länge förrän temperaturen i bilen når 50 grader (120 grader Fahrenheit. Trots att Mathieu är vältränad och spelar i ett varmt klimat klarar han inte mer än åtta minuter inne i bilen innan han öppnar dörren – något som inte hundar klarar av att göra. Därtill saknar hundar samma förmåga att svettas som vi människor har, för att göra sig av med överskottsvärme.

Kort sagt – även om det sällan är 30 grader ute hos oss – lämna aldrig hund eller ett barn inne i en bil parkerad i solen!