Foto: Nigel Harniman / Harniman Photographer

Land Rover Defender blir trampbil

På bilsalongen i Frankfurt visar Land Rover upp klassiska Defender i ett något mindre utförande. Defender är nämligen på väg att bli trampbil.

En tuff trampbil till de små är aldrig fel, och ska det verkligen vara en tuff trampbil skulle en Land Rover Defender sitta som en smäck. En av bilvärldens verkliga ikoner med tillverkning sedan 1948, och som tyvärr ska läggas ned om några månader, i miniformat – framtuffandes med endast muskelkraft och med alla de rätta detaljerna så som durkplåt på framskärmarna, stänkskydd, läderklädsel, växelspak, mätare (riktiga, dvs inte ditmålade) och mycket annat.

Foto: Nigel Harniman / Harniman Photographer

Det vore nåt att lägga under granen i jul, men smakar det så kostar det. Omkring 10 000 pund blir priset enligt Land Rover. Det motsvarar 128 000 kronor, men så byggs trampbilen för hand i England.

För samma summa kan du köpa dig en Dacia Duster (en riktig med motor) och få massor av tusenlappar över till annat. Men det går kanske inte lika väl hem hos barnen, så för samma peng som för Land Rovern får du nästan sex tusen Tip Top-glasstrutar som gör dig garanterat populär hos barnen (även om deras magar slår bakut).

I mitten av nästa år är Land Rovers trampbil tänkt att börja säljas.