Foto: Honda

Långsam Honda Civic Type R – helt byggd i Lego

Drömmer du om en Honda Civic Type R men saknar pengar eller körkort? Bygg en i Lego. Här är din vägledning. Detta bygge omfattar mer än 320 00 bitar, är ritad med hjälp av CAD-program och byggd av en certifierad expert.

Fordon byggda av Legobitar och i full skala har vi sett förr men vi kan ändå inte låta bli att fascineras. Är det imponerande eller rent av idiotiskt?

Denna gång handlar det i alla fall om en Honda Civic Type R

 som byggts av nio man under ledning av den certifierade experten (jo, du läste rätt) Ryan McNaught i Australien. Totalt handlar det om fler än 320 000 bitar som monterats samman bit för bit under mer än 1 300 timmar.

https://youtu.be/dKv8D3WQ7IQ

Bitarna är limmade samman och vilar på en stålram. Till skillnad från andra liknande byggen är här allt byggt i Lego. Till och med hjul, bromsar, emblem… rubbet.

LÄS MER: Vi provkör Honda Civic Type R

– Vi älskade utmaningen med detta projekt. Bilen har en mängd kurviga former vilket gjorde det hela svårt men intressant, säger Ryan McNaught.

Bilen må stå still men kommer delvis till liv med hjälp av en surfplatta med vilken man kan styra bilens varselljus, dimljus, varningsblinkers, bromsljus och backljus.

Foto: Honda

Bilen byggdes med hjälp av en CAD-program och med en riktig bil som förlaga (se galleri nedan). De svåraste bitarna att få kontroll över var den smala konstruktionen av vindrutetorkarna samt den höga bakvingen.Bygget är ett av flera som deltar i tävlingen Lego Masters som nu sänds på kanalen Channel Nine. I klippet ovan ses bilen i detalj och här nedan kan du följa själva arbetet.

https://youtu.be/4LYXg24CN5A