Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Låtsaspoliser kan vara livsfarliga!

Bilförare, och andra för den delen, som bestämmer sig för att ta lagen i egna händer är inte sällan en fara för andra. Det har vi ett praktexempel på här.

https://youtu.be/LreWfR_p__M

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I filmen, som bara är tre dagar gammal, ser vi några motorcyklar som är ute och kör en solig dag på en amerikansk landsväg. När en raksträcka uppenbarar sig bestämmer sig mc-förarna för att gasa på lite och ta sig förbi bilarna, trots att det råder omkörningsförbud på sträckan (dubbel gul linje).

Suven passeras, men när den vita sedanen ska passeras tar det stopp. Föraren i den vita bilen gör plötsligt en gir åt vänster och knockar den första motorcykeln som har förare och flickvän baktill.

När den bakomliggande motorcykeln konfronterar föraren av den vita sedanen är allt han har att säga ”Jag bryr mig inte” efter att ha mumlat om att motorcykeln hade för avsikt att passera honom där det råder förbjuden omkörning. Han agerade låtsaspolis helt enkelt, en farlig sådan. Och med den skillnaden att en riktig polis aldrig hade agerat på detta minst sagt livsfarliga vis.

Fantastiskt att övriga inblandade kunde behålla lugnet.