Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättparkerad men trång Bubbla

Volkswagen Typ 1 kan inte anses vara speciellt rymlig, men det finns tydligen de som vill ha den trängre.

Volkswagens första modell, Typ 1 eller Bubblan som den heter i svensk folkmun, är inte så liten som man först kanske tror. Den är nämligen drygt fyra meter lång, faktiskt längre än dagens Volkswagen Polo.

Interiört är Typ 1 inte världens rymligaste bil, inte med dagens mått mätt i alla fall. Trots det har man lyckats trycka in 20 personer i en. Det skedde i USA för snart tio år sedan och är med som världsrekord i Guinness Rekordbok. I nya Beetle får det tydligen plats ännu fler – 25 personer enligt rekordboken.

Några 20 eller 25 personer får då inte plats i den gula Bubbla som vi ser här i dag. Gänget bakom Youtube-kanalen 1320video hittade bilen när de var på besök vid en racingbana i Qatar – av alla ställen.

LÄS MER: Historien om Volkswagen Typ 1

Nuvarande ägaren säger att han köpte bilen i kortat utförande på eBay, och att han inte trodde sina ögon förrän den verkligen levererades till honom. Vi förstår honom, bilen ser ju nästan ”photoshopad” ut.Notera att baksätet numera fungerar som framsäte. I övrigt är det mest intakt, så när som på de specialbyggda dörrarna och så klart taket som även det har fått kortas och formas om. Men i övrigt, fram- och bakifrån, ser bilen ut som en vanlig Bubbla.

https://youtu.be/qMgctHxBnK0