Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lewis Hamilton om sin Pagani Zonda: Fruktansvärd att köra

Fyrfaldige F1-världsmästaren tycker omtalade superbilen låter bäst. Men när det kommer till att köra är den värst.

F1-stjärnan Lewis Hamilton är inte bara bra på att köra bil – han är bra på att köpa dyra bilar också. Sammanlagt ska han äga runt 15 bilar, bland annat två Shelby Cobra 427 – en från 1966 och en från 1967, varav den förstnämnda ska vara i ett utomordentligt skick. Den Cobran har även en speciell historia då självaste Carroll Shelby inspekterade bilen åt Hamilton.

– Han sa att det var en av de bästa han sett på länge, att allt var original. Carroll dog en månad efter att jag köpt den, säger Lewis Hamilton till brittiska Sunday Times Drive.

I framtiden drömmer Lewis Hamilton om att äga en Mercedes 300 SL och en Ferrari 250 GT California Spyder, och inom kort kommer F1-världsmästarens samling att fyllas på med ett exemplar av Mercedes-AMG Project One.

Men bara för att det heter ”superbil” behöver det inte innebära att bilen är just ”super” - i alla fall inte på allt. Det kan Lewis Hamilton skriva under på. Exempelvis beskriver den fyrfaldige världsmästaren sin specialbyggda Pagani Zonda 760 (inte Hamiltons ex på bilden ovan) som fruktansvärd att köra.

– Det är den av mina bilar som låter bäst, men när det kommer till hur den är att köra är den värst. Min har manuell växellåda eftersom jag inte gillade Tiptronic-versionen, säger Hamilton till Sunday Times Drive.

En annan bil som får sig en känga är Hamiltons Ford Mustang Shelby GT500 från 1967. Den beskriver F1-föraren som ”en vacker bil, men en hög av skräp”.