Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lexus IS 350 F Sport DeviantArt
Lexus IS 350 F Sport DeviantArt
Lexus IS 350 F Sport DeviantArt
Lexus IS 350 F Sport DeviantArt

Lexus dragplåster IS 350 F Sport DeviantArt

Som bekant ställer Lexus ut nio olika upphottade bilar på SEMA i Las Vegas. Åtta av dem har vi sett, nu får vi se den nionde – bilen som är dragplåstret i deras stora designtävling som nyss avslutades.

För en knapp vecka sedan visade vi er 37 bilder med sju olika uppsnofsade Lexus IS samt en LFA. Men det var ett gäng bilder som vi saknade då, något som Lexus bjuder på i dag. Det rör sig om vinnarbilen i Lexus stora designtävling på deviantART.com som inte längre enbart är skisser utan en verklig bil som ställs ut som huvudnummer på SEMA-salongen i Las Vegas just nu.

Den uppkäftiga japanska kärran – Lexus IS 350 F Sport DeviantArt – är ritad av Robert Evans som tog i för kung och fosterland rent utseendemässigt. Widebody-paketet spelar i en liga för sig. Om det är snyggt eller inte är upp till var och en, iögonfallande är det i alla fall.

 Lexus berättar tyvärr inte så mycket om bilen mer än att VIP Auto Salon tog den från skiss till verklig på tio veckor, att fälgarna är unika för just denna bil och mäter 20 tum på höjden fram och bak samt 13 tum på bredden bak och att racestolar med gröna bälten samt kolfiber har monterats interiört.

Ingenting om motorn som vi således misstänker är original. Det skulle i så fall betyda V6 på 3,5 liter med 310 hästkrafter och 376 newtonmeter som tillåter att 0-100 km/h avverkas på 5,6 sekunder och att toppfarten är elektroniskt begränsad till 230 km/h.

En drömkärra eller bara för mycket? Vad tycker du?