Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lika som bär: 360 Modena och 918 Spyder

I går fick vi reda på att Porsche 918 Spyder gör Nürburgrings nordslinga på 7 minuter och 14 sekunder. Eller är det i själva verket Ferrari 360 Modena som är så snabb?

På bilden ovan ser vi ju tydligt att till vänster har vi en Ferrari 360 Modena Challenge på Nürburgring. Eller hur? Och till höger är det inget snack om saken. Där ser vi sprillans nya superhybriden Porsche 918 Spyder. Eller?

 I går rådde det förvirring bland Facebook-användarna som ”trodde” att det var en Ferrari 360 Modena de såg på bild när Porsche släppte bilder från sitt supervarv på 7 minuter och 14 sekunder runt Nürburgring med 918 Spyder. Det blev i alla fall en snackis på ”Fejjan” och till och med vissa Porsche-puritaner höll med om att de båda är slående lika varandra när man ser på dem framifrån. Lika som bär helt enkelt.

 Vi håller med om att det finns tydliga likheter och att man i en snabb hast med solen i ryggen och nordostlig vind skulle kunna förväxla bilarna när de kommer antågande i rak vinkel mot en.

 Men det finns en tydlig skillnad mellan dessa båda supersportbilar (bortsett från Porschens hybriddrivlina). Skillnaden är tiden som Ferrari 360 Challenge Stradale (gatversionen) behöver ha på sig för att avverka ett varv. 7 minuter och 56 sekunder är hela 42 sekunder långsammare än 918 Spyders tid. Men så skiljer det också omkring 350 hästkrafter och nästan tio år till Porschens fördel.

 Nå, kan du avgöra vilken bil som är vilken på bilden ovan?