Lilla Honda NSX debuterar – i ditt vardagsrum

Honda Sports Vision Gran Turismo gör virtuell debut i tevespelsvärlden men en verklig version är att vänta.

Att bilar först dyker upp virtuellt i tevespelsvärlden och sedan i den verkliga är inte lika spännande som biltillverkarna tycks tro. Snart blir i alla fall bilen Honda Sports Vision Gran Turismo tillgänglig i Sony Playstation-spelet Gran Turismo Sport.

Även om ingenting i pressmedellandet antyder att det är fråga om en bil som kommer i produktion så vet vi att Honda jobbar med en ”liten” version av nya NSX, som gjorde debut 2015. Bilen kan ses som en modern ersättare till S2000 även om den kommer att ha mittmotor.

På tal om motor så har virtuella Honda Sports Vision Gran Turismo en radfyra på 404 hästkrafter kopplad till en åttaväxlad dubbelkopplingslåda. Hur den ser ut och låter ”på låtsas” kan du se i klippet här nedan. I filmen ser vi även ett designarbete som känns lite väl ambitiöst för att plocka fram en modell för ett tevespel.

Den bil det handlar om i det verkliga livet har vi tagit upp här tidigare på teknikensvarld.se bland annat i form av patentbilder, både som coupé och roadster

. Bilen spås dessutom få ett riktigt namn: ZSX.

https://youtu.be/kMExg3vnYGg