Lyssna på Audi S4 – med och utan fejkljud

Audi S4 låter som ett vilt monster vid hård acceleration, men plocka säkring nummer fem och Audis prestandavagn låter plötsligt hur tam som helst.

https://youtu.be/klKb1NdAiqY

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Fejkat ändrör på Mercedes C 250 BlueTec.

Biltillverkarna fejkar allt mer för att verka häftigare än vad de i själva verket är. Vi har ju flera gånger visat er exempel på ändrör (på vår Facebook-sida) som ser riktigt maffiga ut men som i själva verket är mer fejk än rekvisita från Buttericks. Ett exempel ser du på bilden här intill, det som syns baktill på en dieseldriven Mercedes C-klass med AMG-paket är inget annat än kosmetika för ögat, någon funktion har det inte eftersom det riktiga ändröret sitter en eller ett par decimeter längre in, putandes nedåt på klassiskt dieselvis.

Nu snöade vi in oss på fejkade ändrör, det var inte meningen... men det finns mer som är fejk. Populärt är syntetiskt motorljud som kan få vilken bil som helst att låta cool och snabb. Fejkljud kan man tro hör standardbilar till, men det är faktiskt en gimmick som prestandaversioner oftast visar upp, exempelvis Audi S4.

I filmen ovan ser vi hur just en Audi S4 låter när den accelereras hårt. Det låter riktigt bra när 333 hästkrafter får arbeta för fullt. Men... det är fejk!

Killen i filmen gör sedan motsvarande acceleration efter att ha plockat ut säkring nummer fem ur S4:an. Plötsligt låter snabba Audin väldigt tam, åtminstone inne i kupén.

Så du som imponerades av ljudet i din kaxiga kompis Audi S4, nästa gång du träffar honom eller henne kan du vara lite kaxig tillbaka...