Macken

Macken har brunnit ned

Roys och Rogers älskade mack från tv-serien ”Macken” har totalförstörts efter en brand som startade under natten till söndag.

Macken med stort M ligger i Bitterna, Västergötland, och blev känd efter att Galenskaparna och After Shave spelade in tv-serien ”Macken” där. Under sex avsnitt, som sändes 1986, var detta arbetsplats till bröderna Roy och Roger som spelades av Anders Eriksson och Jan Rippe, 1990 spelades även en långfilm in här. Macken i sig användes dock endast som inspelningsplats till utomhusscenerna medan inomhusscenerna filmades i en studio i Stockholm.

Under natten mot söndag utbröt en brand, som tros ha startat av ett elfel i en batteriladdare, i bilverkstaden. När räddningstjänsten anlände till platsen var byggnaden övertänd och det enda de kunde göra var att se på medan lågorna slukade den välkända macken.

Till Roy och Rogers bilverkstad kom bland annat en försynt man och ville köpa ”gummi”, Turbo som byggde en egen dragster och konkursförvaltaren Örjan som letade efter sin vita Opel. Signaturmelodin ”Macken” framfördes i varje avsnitt av olika kända svenska sångare och varje avsnitt avlutades med: ”Hej då macken! Vi ses imorgon”. Något som nu blir en morgondag som aldrig kommer. Kommer du ihåg vilka sångarna var?

https://youtu.be/8sOX6gV6hGA?width=575&height=353